Wenkbrauwen

Als je altijd je wenkbrauwen bijtekent en/of inkleurt met een potlood, is PMU een uitkomst. Het kan zijn dat er een totaal andere vorm gecreëerd moet worden of extra volume nodig hebben. Ik luister naar je wensen en kijk naar de huidskleur en vorm van het gezicht. Wenkbrauwen zijn niet zomaar plukjes haar boven onze ogen, ze zijn qua uitstraling het allerbelangrijkste deel van ons gezicht: zij kunnen het gezicht transformeren. Er wordt niet voor niets gesproken over Brow Power! Kies daarom voor natuurlijke en stijlvolle wenkbrauwen.

Er zijn verschillende technieken mogelijk

  • Hairstrokes, ofwel de haartjestechniek door middel van micro-blading. De populaire techniek van nu. Hairstrokes geven het effect van natuurlijke wenkbrauwen. Bij deze techniek worden hele fijne haartjes ‘getekend’ die lijken op de structuur van je eigen wenkbrauwen. Bijna niet van echt te onderscheiden.
  • De schaduwtechniek, met deze methode wordt er een schaduw achter de eigen wenkbrauw gezet. Deze techniek geeft een compacter effect. Het is vergelijkbaar met het effect van een wenkbrauwpotlood of poeder.

Een combinatie van bovenstaande technieken behoort ook tot de mogelijkheden.

Een voorbeeld

Als je een litteken in je wenkbrauw hebt kan dit prima gecorrigeerd worden met PMU door het pigmenteren van een paar haartjes. Dit is nagenoeg ‘onzichtbaar’ en het litteken is verdwenen.

Werkwijze

Je kiest voor permanente make up. Hoe gaat dat in zijn werk?
Je belt mij om een afspraak te maken en samen bespreken we de gang van zaken. Allereerst dien je een toestemmingsformulier met enkele vragen over je gezondheid in te vullen en te ondertekenen. Dit is conform de eisen van de GGD. Voorafgaand aan de behandeling analyseer ik de vorm en kleur van het gezicht. Aan de hand hiervan doe ik je een voorstel voor de vorm van de wenkbrauwen of eyeliner. Ik geef aan wat de mogelijkheden zijn en adviseer je over welke kleur het mooiste resultaat geeft. Meestal neem ik ook een digitale foto. Vervolgens wordt er, in het geval van wenkbrauwen, exact getekend wat we gaan doen. Je kunt het resultaat zelf beoordelen in de spiegel. Zo nodig breng ik correcties aan tot je helemaal tevreden bent.

Voor iedere behandeling wordt uiteraard een nieuwe, steriele naaldmodule gebruikt. De naald is zo verpakt dat hij pas uit de module komt als de behandeling daadwerkelijk start. Er wordt gewerkt met de pigmenten van Lasting Impression. L.I. is een inmiddels wereldberoemd Amerikaans merk van pigmenten voor PMU. Met het bijna 25 jarig bestaan, sinds 1992, kan het merk zich meten met de beste merken ter wereld en is er nog nooit een allergische reactie geconstateerd. De pigmenten zijn veilig, keer op keer getest en goedgekeurd volgens de EU richtlijnen  ResAP(2008)1, de GmbH laboratoria in Duitsland, de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteiten en de FDA in Amerika. Bruin wordt gegarandeerd niet rood of grijs. Met het microscopisch fijne naaldje breng ik een minieme hoeveelheid pigment (kleurstof) in de bovenste huidlagen, precies daar waar de tekening staat.

4 tot 6 weken later is de vervolgbehandeling. Nu worden eventuele correcties aangebracht. Wil je misschien toch nog wat donkerder of iets breder dan kan dat. Ik zet dan de laatste puntjes op “I”. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk na 8 weken nogmaals langs te komen. De ervaring leert dat dit meestal niet nodig is.

Uiteraard worden duidelijke nazorginstructies besproken. En dan heb je voor lange tijd mooie ogen en wenkbrauwen!

Maak een afspraak

Nog niet overtuigd? Bekijk ook eens mijn portfolio.