Werkwijze

Je kiest voor permanente make-up. Hoe gaat dat in zijn werk?

Je belt mij om een afspraak te maken en samen bespreken we de gang van zaken. Allereerst dien je een toestemmingsformulier met enkele vragen over je gezondheid in te vullen en te ondertekenen. Dit is conform de eisen van de GGD.

Voorafgaand aan de behandeling analyseer ik de vorm en kleur van het gezicht. Aan de hand hiervan doe ik je een voorstel voor de vorm van de wenkbrauwen of eyeliner. Ik geef aan wat de mogelijkheden zijn en adviseer je over welke kleur het mooiste resultaat geeft. Meestal neem ik ook een digitale foto. Vervolgens wordt er, in het geval van wenkbrauwen, exact getekend wat we gaan doen. Je kunt het resultaat zelf beoordelen in de spiegel. Zo nodig breng ik correcties aan tot je helemaal tevreden bent.

Voor iedere behandeling wordt uiteraard een nieuwe, steriele naaldmodule gebruikt. De naald is zo verpakt dat hij pas uit de module komt als de behandeling daadwerkelijk start. Er wordt gewerkt met de pigmenten van Lasting Impression. L.I. is een inmiddels wereldberoemd Amerikaans merk van pigmenten voor PMU. Met het bijna 25 jarig bestaan, sinds 1992, kan het merk zich meten met de beste merken ter wereld en is er nog nooit een allergische reactie geconstateerd. De pigmenten zijn veilig, keer op keer getest en goedgekeurd volgens de EU richtlijnen  ResAP(2008)1, de GmbH laboratoria in Duitsland, de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteiten en de FDA in Amerika. Bruin wordt gegarandeerd niet rood of grijs. Met het microscopisch fijne naaldje breng ik een minieme hoeveelheid pigment (kleurstof) in de bovenste huidlagen, precies daar waar de tekening staat.

Het zetten van permanente make-up is een proces en het is nooit helemaal te voorspellen hoe het pigment pakt. Elk mens en dus elke huid is weer anders. Uiteraard wordt er gekeken naar het huidtype en wordt de behandeling daar zo goed mogelijk op afgestemd.

De totale behandeling omvat meestal 2 behandelingen met 4 tot 6 weken tussen elke behandeling. Met de eerste behandeling wordt de basis gelegd en de tweede behandeling is voor de perfectie en de laatste puntjes op de i. Soms is een derde behandeling nodig. Meestal wordt nog een digitale foto genomen.
Uiteraard worden duidelijke nazorginstructies besproken.

En dan heb je voor lange tijd mooie ogen en wenkbrauwen!

Enthousiast geworden? Neem contact op met Altijd Mooier.