FAQ

Algemeen

Ik vind permanente make-up erg duur. Is het mijn geld wel waard?

In één keer is het inderdaad een uitgave. Maar bekijk het eens zo:
Ga je naar de kapper om uitgroei bij te laten werken, laten we zeggen elke 6 weken? Dit kost gemiddeld 35 euro per keer. Jaarlijks ben je dan bijna 300 euro kwijt.
Een manicure of pedicure behandeling kost al snel 30 euro per keer en op jaarbasis rond de 200 euro.
Een nagelstyliste rekent gemiddeld 40 euro voor een opvulbehandeling en dat kost dan zeker 400 euro per jaar.
Een Altijd goedzittende en Mooi gevormde wenkbrauw of eyeliner kost ongeveer 100 euro per jaar. Dus zeker een goede investering in jezelf!
Daarbij gaat het om het totale gemak dat je elke dag ervaart.

Hoe lang blijft PMU zitten?

Hoe lang PMU zichtbaar blijft hangt af van hoeveel pigment er in de huid is ingebracht, de kleur en hoe diep de pigmentatie is aangebracht. Een licht ingezette wenkbrauw zal bijvoorbeeld eerder vervagen dan een sterke, donkere ingezette eyeliner. Over het algemeen zal het effect tussen de 2 en 6 jaar verdwenen zijn. Als je veel in de zon komt, kan het pigment ook eerder vervagen.

Na een jaar is het mooi om een touch-up behandeling te doen om de kleur op te frissen en bij te werken. Een touch-up bestaat altijd uit één behandeling. Wacht dus niet te lang met het laten bijwerken van je permanente make-up, anders heb je kans dat je meerdere behandelingen nodig hebt.

Waar moet ik rekening mee houden voor de behandeling?

De dag voor de behandeling is het raadzaam geen alcohol te drinken of aspirine te slikken. Dit verdunt het bloed en de huid kan dan eerder gaan bloeden. De opname van het pigment wordt dan moeilijker.

Tip: was je haar net voordat je naar de afspraak komt. Na de behandeling mag de pigmentatie 48 uur niet nat worden! Ook handig: droogshampoo in huis halen.

Kan ik de volgende dag gewoon weer aan het werk?

Elke huid kan anders reageren op de behandeling, dit verschilt van persoon tot persoon. Bij de wenkbrauwen is er meestal niet veel te zien, alleen de kleur is donkerder de eerste dagen. Bij een eyeliner kan het zijn dat de huid rond de ogen vocht vasthoudt en dikker wordt. U kunt de huid eventueel koelen om de zwelling zo snel mogelijk te doen afnemen. Hiervoor kunnen bijvoorbeeld erwtjes gebruikt worden. Meestal zijn de ogen ook iets rood na de behandeling.

Doet het pijn?

PMU is niet geheel pijnloos maar meestal valt het erg mee. Door de computergestuurde apparatuur waar mee gewerkt word, word dit tot een minimum beperkt. Ik zal er alles aan doen om de behandeling zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Binnenkort krijg ik chemotherapie. Misschien verlies ik mijn haar wel. Kan ik dan terecht voor PMU?

Je kunt dan zeker terecht voor PMU. Voordat de therapie begint, kun je je wenkbrauwen laten ‘inschaduwen’ zodat, als de wenkbrauwen inderdaad uit gaan vallen, er op de juiste plaats een wenkbrauw zit.

Ik gebruik bloedverdunners. Mag ik wel PMU laten zetten?

Bloedverdunners en andere medicatie waarin stoffen zitten die je bloed dunner maken, kunnen van invloed zijn op de PMU behandeling. Het pigment zal minder goed door de huid vast gehouden worden. Geadviseerd wordt om ruim 24 uur voor de behandeling en ruim 4 uur na de behandeling geen bloedverdunners in te nemen.
Pijnstillers met paracetamol zijn wel toegestaan.

 

Wenkbrauwen

Ik wil niet van die ‘zwarte’ wenkbrauwen. Hoe wordt de kleur bepaald?

Bijna niemand wil zwarte wenkbrauwen. Zwart is ook geen veilige kleur voor de wenkbrauwen omdat dit zou kunnen vervagen tot blauw. Zwart is een harde kleur, maar mocht je wel een donkere wenkbrauw willen, dan is donkerbruin aan te raden. Gezamenlijk wordt de kleur van de wenkbrauw uitgekozen; ik kijk naar de ondertoon van je huid (koel of warm) en huidskleur. En uiteraard wordt er geluisterd naar je wensen.

Er zijn heel veel verschillende tinten te verkrijgen, van lichtblond tot donkerbruin en van roodtinten tot taupe. Net na de behandeling kan de kleur wat donkerder zijn. Dit wordt na een paar dagen lichter (ongeveer 30%). Dit komt omdat de opperhuid zich dan gaat vernieuwen en gaat schilferen. Het pigment dat in deze huidlaag terecht is gekomen, word dan afgescheiden. Daarom is vaak ook een tweede en eventueel een derde behandeling nodig om de kleur bij te werken in de gewenste kleur. Uiteraard kan er dan ook nog een correctie plaatsvinden op de vorm.

Eyeliner

Wat als ik tijdens de behandeling ga trillen met mijn oog?

Het trillen is niet tegen te houden omdat dit vanzelf gaat. De huid wordt echter strak gehouden, zodat het trillen ook minder wordt. Je voelt het vaak meer trillen dan ik het zie of er last van heb. Je hoeft zeker niet bang te zijn dat ik het oog raak, of dat de pigmentatie ‘scheef’ komt te zitten.

Hoe breed kan de eyeliner worden gemaakt?

Dat ligt helemaal aan je ogen en of een brede eyeliner daarbij past. Het is wel zo dat een eyeliner vaak vrij lang blijft zitten. Bedenk dus goed of je dit elke dag wilt en over een aantal jaren nog steeds.

Kan ik mijn lenzen gelijk weer indoen na de behandeling?

Dat is geen probleem. Wanneer je echter ook een bril hebt, is dit wellicht prettiger.

Ik wil binnenkort mijn ooglid laten liften en ook permanente eyeliner laten aanbrengen. Wat is de beste volgorde?

Het is verstandiger om eerst de ogen te laten liften. Wanneer de huid dan voldoende hersteld is, kan de PMU aangebracht worden. Door deze volgorde kan de eyeliner aan je ogen worden aangepast.