Hygiëne en nazorginstructie

Uiteraard wordt er gewerkt volgens de laatste hygiëne eisen gesteld door de GGD en het LCHV (Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid).
Er wordt gewerkt met goedgekeurde pigmenten (volgens de Keuringsdienst van Waren) en apparatuur.

Na de behandeling dient er voorzichtig met de pigmentatie om gegaan te worden. De pigmentatie heeft een mooie vorm en kleur maar is ook een lichte schaafwond. Net als elke andere schaafwond geneest deze het snelst in de open lucht.

Voor een mooi en blijvend resultaat van je pigmentatie is het belangrijk om deze nazorginstructies goed te lezen en toe te passen.

Wenkbrauwen en eyeliner:

Voor een mooi en blijvend resultaat van je pigmentatie is het belangrijk om deze nazorginstructies goed te lezen en toe te passen.

Voorafgaand aan de behandeling:
– 24 uur voor de pigmentatie geen alcohol gebruiken.
– 24 uur vooraf geen aspirine, paracetamol is wel toegestaan.
– 48 uur geen gebruik van bloedverdunners.

Na de behandeling:

 1. De pigmentatie 7 dagen droog houden. Dus geen douche op je gezicht en kijk uit met vochtige ruimtes. Sporten of andere bezigheden waarvan je gaat zweten zijn de eerste dagen ook niet handig want dat betekent zweten/vocht waarin zout zit.
 2. Wanneer er nog wat vocht uit komt (onderweg naar) huis, dep dit dan voorzichtig droog met een tissue.
 3. ALLEEN BIJ WENKBRAUWEN: Maak de pigmentatie de eerste dag voor het slapen gaan schoon met een wattenschijfje met warm water. Niet wrijven of scrubben! Veeg het watje erover heen. Dit zodat eventueel opgedroogde resten pigment en wondvocht op de huid verwijderd worden.
 4. Breng dan (voor het slapen gaan) een dun laagje crème (meegekregen) aan op de pigmentatie. Let op doe dit met een schone vinger of wattenstaafje. Niet wrijven, heel lichtjes erop deppen en inmasseren tot de zalf goed opgenomen is. Dit mag herhaalt worden gedurende 10 dagen, 2 tot 3 x per dag.
 5. Geen sauna, zwembad of zonnebank de eerste 4 weken.
 6. Mocht je jeuk krijgen; niet krabben, wrijven of eventuele korstjes eraf halen. Dit is heel belangrijk.
 7. Na het douchen (na 7 dagen) de pigmentatie aan de lucht laten drogen, dus niet droogwrijven met een handdoek of iets dergelijks.
 8. Geen make-up aanbrengen op en rond de pigmentatie.
 9. Huid niet reinigen rond de pigmentatie.
 10. Het resultaat wordt altijd minder donker, dit neemt ongeveer af met 30 a 40% en zal met een paar dagen zichtbaar zijn. Na een week kan het lijken of er veel pigment verdwijnt. Maak je hierover geen zorgen! Dat is het bovenste laagje en er komt altijd weer pigment omhoog. Na 3 a 4 weken zie je pas het uiteindelijke resultaat!
 11. Een mooie wenkbrauw of eyeliner heeft minimaal één (soms twee) nabehandeling (en) nodig. Na de eerste behandeling zal het resultaat dus nog niet 100% zijn, dit omdat de huid ook pigment afstoot. De hoeveelheid pigment wat af wordt gestoten is per persoon verschillend. Schrik dus niet als dit bij jou meer is, dit kan gebeuren. In de nabehandeling(en) worden de puntjes op de i gezet.
 12. Mocht je vragen hebben, of iets niet duidelijk zijn, neem dan alsjeblieft contact met mij op. Uiteraard ben ik daarvoor altijd bereikbaar.

Mochten er onduidelijkheden zijn of vragen, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen op.